Vad behöver du för utrustning som professionell fiskare?

Som fiskare har du säkert ett stort antal bråte och fiskeprodukter som ligger och skräpar i garaget eller på landet. När man förbereder sig för den nya fiskesäsongen kan det först och främst vara en bra idé att gå igenom detta och se om det finns några saker som man kan använda. Kanske finns det en låda med riktigt bra drag? Eller spö som du inte har använt på länge, som skulle passa perfekt för just de förhållanden som råder dit du ska? Eller ett par stövlar som fungerar lika bra som nya?

shutterstock_151047851Välj utrustning efter väder

Det är viktigt att du tänker på spöets längd när det kommer till att välja fiskespö. För de avancerade fiskarna rekommenderas ett längre spö som kan ge en större räckvidd och kraftigare fiske. Dock kan dessa vara lite svåra att hantera, så för nybörjare bör man välja ett kortare och mer lätthanterligt spö. Oavsett vilket spö man väljer ska man ta väder och vind i beräkning, eftersom olika modeller passar bra i olika väder. Låna pengar för att finansiera din utrustning om du behöver köpa nytt. Annars kan du ta en vända i den där gamla källaren och se om det finns något.

Testa med drag för olika djup

När du har utvärderat vilket spö du behöver och vilket väder du ska fiska i är det av yttersta vikt att du väljer ett fiskedrag som passar på olika djup och i olika strömmar. Om man kan anpassa draget och sitt fiske till olika djup ökar man chanserna att till exempel en gädda ska hugga. Ett riktigt bra drag gör också att betet ser mer levande ut och kommer att locka långt mycket mer fisk än ett dåligt drag. Se till att draget har en underliggande wobbler för att få bästa effekt. God fiskelycka, önskar vi.