Terapi att fiska

Fishing is a type of therapyMånga lever ett allt mer hektiskt liv som är fullt med stress och det är inte konstigt om man på ett eller annat sätt inte mår bra. Många är deprimerade samtidigt som andra inte har tid eller lust för ro och vila och det leder till att det blir en allt större del av befolkningen som mår dåligt. Forskning har visat att de personer som är deprimerande mår bättre om de tar en kort promenad utomhus varje dag. Detta är eftersom naturen får oss att producera lyckohormoner och det gäller först och främst färgen grönt.

När man åker iväg och fiskar är det vanligt att man lämnar mobilen i bilen. Man lämnar social media hemma och man åker iväg till en miljö som är så annorlunda från den man ofta befinner sig i. Många finner lugnet under dessa resor och kommer tillbaka mycket mer utvilade än innan. Man behöver inte göra en fiskeresa för att man ska få chansen att njuta av de positiva effekterna med fiske. Det räcker med att man har chansen att fiska en timme för att man ska må bättre än man gjorde innan. Dessutom har man ute i naturen en chans att rannsaka sig själv. Det är många som kommer till stora insikter om livet ute i naturen och det kan hjälpa en genom livet.

Att fiska är en typ av terapi och det är dessutom mycket billigare än terapi inom vården. Om du mår dåligt bör du prova att fiska. Om du redan har din utrustning är det enda som kostar det fiskekort som kan behövas på vissa ställen. Man behöver dock inte fiskekort överallt i Sverige och därför kan du snabbt och enkelt komma igång och fiska. Ge det ett försök redan idag, du kommer sannolikt inte ångra att du åkte och fiskade.