Olika typer av fisketävlingar

Fisketävlingar brukar vara mycket populära både bland glada amatörfiskare och de som är självutnämnda proffs. Det tillåter konkurrenskraftiga fiskare att visa upp sina kunskaper inom fiske. Det finns flera typer av fisketävlingar men den fisketävling som de flesta tänker på är när man samlas kring en sjö som innehåller fisk och den som får upp flest och tyngst fisk kommer att vinna fisketävlingen. Ofta får man ett pris och även behålla den fisk man har fått upp. Detta är flugfiske och det kan vara specialiserat på en viss typ av fisk eller bara handla om att man ska få så många fiskar som möjligt.

Bass FishingDärefter finns även djuphavsfisketävlingar. Dessa sker ofta från en fiskebåt ute på ett hav och återigen krävs det att man får upp så mycket fisk som möjligt och att den ska vara så tung som möjligt. Då fiskarna ofta är större ute i havet blir utmaningen större och även förhållandena kan vara mer krävande än när man flugfiskar. Det krävs ofta stor kunskap om fiske för att man ska kunna vinna en fisketävling på djuphavsfiske. Därför är det en extra stor eloge till den fiskare som faktiskt lyckas ta hem segern.

Bass fishing sker i sötvatten och man är då ute efter de fiskar som tillhör gruppen Bass inom fiskriket. De är ofta stora och har en mycket stor mun som ständigt är öppen och är därför mycket lätta att känna igen. Det är en teknik att få dessa att fastna på betet då deras mun är öppen på grund av att de ofta äter plankton, småfisk och alger. De simmar omkring och det som fiskarna får in i munnen äter de. De stänger nödvändigtvis inte sitt gap och det gör de inte heller när de har fastnat på en krok. Det krävs en skicklig fiskare för att verkligen få upp fisken.