Olika typer av drag

Det finns många lika fiskedrag. De som syns tydligast bland favoriterna hos fiskare är skeddrag, spinnare, wobbler, jerk bait och jigg. Om man är en ovan fiskare kan det vara svårt att veta skillnaden mellan dessa drag samt alla övriga drag.

Skeddrag

Skeddraget är ett drag som till utseendet är platt och avlångt, det är ofta tillverkat i någon typ av metall. Då skeddraget är något skålat snurrar det i vattnet. Skeddraget gör oregelbundna rörelser och därmed liknar det en fisk som är skadad eller döende. Eftersom en skadad fisk ofta är ett lätt byte blir skeddraget attraktivt för rovfiskarna i vattnet.

Spinnare

Spinnaren ser ut som så att den har en liten kropp och en sked som hänger över kroppen. Spinnaren är lämplig när man vill fiska gädda eller abborre då den efterliknar en snabb och kvick liten fisk. Dock lockar inte en spinnare som inte snurrar. Detta måste man som fiskare se upp med och kontrollera emellanåt.

Wobbler

Wobblern är ofta tillverkad i plast eller i trä, den rör sig fram och tillbaka i sidled i vattnet, dessutom ser wobblern ofta väldigt fisklik ut. En del wobblers har kulor på insidan för att göra ett ljud som lockar till sig fiskar Med en wobbler behöver man vara aktiv genom att göra små ryck ibland. Om man vet hur man använder wobblern är den mycket effektiv.

Jerk Bait

Jerk Bait är fiskedraget som mest liknar en fisk. De flyter ofta högt och har en tyngd framtill som gör att de håller sig under vatten. Rovfiskarna attackerar detta bete underifrån och en jerk bait ser ut som att det är en ouppmärksam fisk.

A jig is a rubber traitJigg

En jigg är ett gummidrag som är väldigt lik en fisk och svansen är dessutom böjbar. Det gör att den kommer röra sig i fiskliknande rörelser under vatten och locka till sig de allra största rovfiskarna. Du måste dock se till att rörelsen inte blir alltför monoton.