Fisketur – ett sätt att komma bort

Fishing - a way to get awayAtt åka ut och fiska är för många en chans att komma ifrån storstadens stress och även att få vara i naturen en stund. En fisketur är ofta en mycket populär aktivitet. Många kommuner anordnar fisketurer för de som inte kan ta sig iväg på egen hand, på grund av att man till exempel saknar båt. Då är man ofta borta ett antal dagar och fiskar på olika områden i Sverige. När man är utomlands har man även då chansen att boka in en fisketur och man har chansen att försöka fånga större och mer exotiska fiskar.

De mer erfarna fiskarna drömmer ofta om att testa riktigt havsfiske i Medelhavet där man till exempel kan få chansen att fiska upp en svärdfisk. Dessutom vet de flesta fiskare att det är ute på havet som de riktigt stora fiskarna gömmer sig och du kommer inte att hitta dem in mot land. Känslan av att fånga sin första riktigt stora fisk är speciell! Många tycker att det är en erfarenhet att åka ut på en riktig fisketur där man bland annat kan få chansen att lära sig mer om fiske och dessutom utveckla de kunskaper man redan har så att man blir en bättre fiskare.

När man åker ut på fisketurer är det viktigt att man åker till områden där det finns mycket fisk så att man inte riskerar att förstöra det fiskebestånd som finns. När man planerar att fiska mycket och under ett flertal dagar har man ett stort ansvar mot naturen när man väljer vart man ska fiska. Många fiskeklubbar anordnar även gemensamma fisketurer och då har de alltid miljön i åtanke. Om du i grund och botten inte bryr dig om i miljön kan du tänka att du direkt drabbas om fisket försvinner i en sjö. Åtminstone om du personligen tycker om att fiska. Konsekvenserna blir konkreta.