Fiske i Landskrona

Fishing in LandskronaLandskrona är en mycket vacker stad och staden har fin natur med vatten runt omkring. Det är en idealisk miljö för den som tycker om att fiska. I Landskrona finns det mängder av olika fiskemöjligheter beroende på vad du är intresserad av. Bland annat kan man fiska i vallgraven kring slottet. Där är det så kallat put and take fiske. Det innebär att fisken du får upp ur vallgraven har blivit planterad där. I vallgraven i Landskrona kan man fiska regnbåge och öring och som längst får man fiska till solnedgången eller klockan 21, beroende på vilken tid på året det är.

I Saxån och Braån kan man fiska abborre, braxen, id, ål, gädda, regnbåge, mört och öring. För att man ska få fiska där krävs det att man har ett fiskekort. Det kan man antingen köpa i kiosken en bit från parkeringen eller så kan man köpa det på turistbyrån i Landskrona. Även fiskebutiker på orten säljer fiskekort.

Runt Ven får man fiska på flera ställen. Du rekommenderas alltid att ta reda på information innan du börjar fiska, om det är tillåtet att fiska just där du hade planerat att fiska.

Landskrona har även en fiskebåt som heter M/S Emma och den utgår från hamnen i Landskrona. Kliv på denna båt och cirka 20 minuter senare når du djuphålorna som ligger utanför Ven. Denna plats är perfekt för havsfiske och det blir ett äventyr där man får följa med ut på havet.

Givetvis finns många fler ställen i Landskrona där man kan fiska. Landskrona erbjuder en hel del vacker natur och det gör så att du sannolikt kan hitta en hel del egna guldställen. När du fiskar i Landskrona ansvarar du på egen hand för att ta reda på om du behöver ett fiskekort på platsen. Det finns tydliga regler kring fiske i Sverige.