Att fiska i Sverige

Sverige har underlättat en hel del för de invånare som bor i Sverige och vill ta del av naturen genom att tillämpa allemansrätten. Den gör att man som invånare i Sverige har möjlighet att gå i skogar och exempelvis fiska i vissa vatten. Denna möjlighet finns inte överallt i världen och Sverige är ett av de få länder i Europa som faktiskt tillämpar dessa regler. Detta är någonting som de som är naturintresserade givetvis är mycket tacksamma för och det skapar goda möjligheter för att man ska kunna bedriva ett lönsamt och njutbart fiske i Sverige.

Fishing in SwedenDet finns många vackra platser för den som vill fiska i Sverige. Landet har en stor yta med relativt liten befolkning. Det innebär att det finns stora områden i Sverige där det knappt finns någon människa bosatt alls. Norrland är ett exempel på ett område där det bor relativt få människor till ytan och det gör att det finns mycket och fantastisk natur i Norrland. Det finns även många guldställen och det sägs att ju längre norrut man kommer i Sverige, desto bättre är fiskebeståndet och därmed har man en större möjlighet att få mycket fisk när man reser uppåt en bit för att fiska.

Om du inte vill resa till Norrland finns det många vackra fiskeställen i nästan varje kommun och det är högst sannolikt att du har ett mycket fint fiskeställe endast en liten bit ifrån dig. På många ställen i Sverige får man fiska helt gratis men det gäller dock inte på alla platser. I en del sjöar måste man ha fiskekort för att få fiska. Anledningen är att man ofta planterar fisk i dessa sjöar och med hjälp av fiskekort kan man kontrollera fisket och se till att inte allt för många fiskar och därmed även inte minskar beståndet. Fisken ska räcka till.